FAQ

Styckköp

Hur fungerar Unsealds styckköpslösning?

Med Unseald kan dina läsare enkelt köpa enskilda artiklar och annat digitalt innehåll direkt från tidningens plattform.

Vem sköter supporten för styckköp?

Vi har som mål att göra det bekymmersfritt för dig som publicist - därför sköter vi allt gällande support, betalningslösning, auktorisering av användare, insikter och teknisk drift av styckköpslösningen.

Vilket pris ska jag välja på mina artiklar?

Du kan välja att ha ett och samma pris på alla artiklar eller ha olika för olika kategorier/taggar/sektioner. Vi kan även specialanpassa priset så att en viss typ av artiklar får en unik prissättning - bara du sätter gränser!

Vilka betalmetoder kan läsare betala med?

Läsare kan enkelt, tryggt och säkert betala med Swish, Apple Pay, Google Pay samt Klarna för att starta en prenumeration. Alla transaktioner hanteras säkert av våra betalpartners Getswish AB, Klarna Bank AB (publ) och Stripe, Inc.

Hur får läsaren kvitto på sitt styckköp?

Om läsaren skapar ett konto eller är inloggad på sitt Unseald-konto i samband med styckköpet skickar vi ett kvitto på mejlen till läsaren, den får även detta i Unsealds Portal.

Fungerar Unsealds styckköpslösning på min hemsida?

Till skillnad från andra prenumerationssystem skiljer sig Unseald genom att vara ett helhetssystem med fokus på snabb och smidig onboarding för läsare men också genom att göra det enkelt och bekymmerslöst för dig som tidning.

Går det att enbart implementera en av produkterna, d.v.s. antingen styckköp eller prenumerationslösning?

Ja, självklart kan du välja att enbart köra en av lösningarna på din plattform. Fördelen att ha bägge är att styckköpslösningen kompletterar prenumerationslösningen och fungerar som en ytterligare intäktskälla men framförallt en möjliggörare till nya data om presumtiva prenumeranter. Dessutom kan konsumenter enkelt och smidigt konverteras till prenumeranter genom vår unika konverteringsfunktion - utan att du behöver göra något!

Hur får jag tillgång till data som uppkommer av styckköpen?

Unseald kan integreras med ditt befintliga CRM- eller MA-verktyg/-system. Vi har dessutom ett nära samarbete med Rule vilket möjliggör en smidig uppstart för kundbearbetning av denna typ.

Hur hanterar ni mina data?

Unseald värdesätter dina läsares personuppgifter och hanterar data på ett säkert och tryggt sätt. Vi skyddar informationen och behandlar den på ett korrekt sätt i enlighet med GDPR. Du kan läsa mer om vår integritetspolicy här.

Prenumeration

Vad skiljer Unseald från andra prenumerationssystem?

Till skillnad från andra prenumerationssystem skiljer sig Unseald genom att vara ett helhetssystem med fokus på snabb och smidig onboarding för läsare men också genom att göra det enkelt och bekymmerslöst för dig som tidning.

Hur kommer mina befintliga prenumeranter märka av att vi bytt till Unseald?

Dina befintliga prenumeranter kommer inte påverkas utan kommer lätt och smidigt kunna logga in med vårt migrationsflöde och då automatiskt överföra sitt konto till ditt nya system. Dessutom kommer de - på ett mer säkert och bekvämt sätt än innan - kunna hantera sin prenumeration via Unsealds Portal och även sköta allt vad gäller användarkontot.

Kan jag implementera endast en av produkterna, d.v.s. antingen Unsealds styckköp eller prenumerationslösning?

Självklart! Du kan välja att endast använda en av våra lösningar på din plattform. Fördelen med att ha båda är att styckköpslösningen kompletterar prenumerationen och fungerar som en extra intäktskälla samt ger dig tillgång till nya data om potentiella prenumeranter. Dessutom kan konsumenter enkelt och smidigt konverteras till prenumeranter med vår unika konverteringsfunktion - utan att du behöver göra något!

Hur hanterar jag mina prenumeranter?

Du hanterar dem via Dashboarden, där finns även möjligheten att överblicka information om dina prenumeranter och exportera den data du behöver för att göra analyser och annat. Utöver detta får du tillgång till detaljerad statistik om dina läsare, vilket ger dig insikter som är värdefulla för att förbättra och optimera din prenumerationsaffär.

Hur skapar jag erbjudanden och kampanjer för nya prenumeranter?

Du kan snabbt och enkelt lägga upp och hantera erbjudanden samt kampanjer via Unsealds Dashboard.

Vilka betalmetoder kan prenumeranter betala med?

Läsare kan enkelt, tryggt och säkert betala med Apple Pay, Google Pay samt Klarna för att starta en prenumeration. Alla transaktioner hanteras säkert av vår betalpartners Klarna Bank AB (publ) och Stripe, Inc.

Får prenumeranter bekräftelse att prenumerationen startat?

I samband med att  läsare startar en prenumeration hos er skickar vi ut ett bekräftelsemejl till prenumeranten. Prenumeranter kan även få överblick över dragningar på Unsealds Portal.

Hur loggar mina prenumeranter in?

Prenumeranter loggar in på din hemsida med sitt konto som skapades i samband med att prenumerationen startades.

Hur hanterar mina prenumeranter sin prenumeration?

För att göra det enkelt för läsaren erbjuder vi möjligheten att smidigt hantera konto, ändra betalningsmetod och avsluta prenumeration direkt genom vår Portal - vi finns såklart här för dina läsare om det skulle uppstå andra problem!

På vilket sätt är Unsealds autentiseringssystem mer säkert och smidigt för prenumeranterna än det befintliga system jag har idag?

Unsealds produkter är framtagna med den senaste och säkra tekniken, OAuth 2.0, vilket också möjliggör att dina läsare enkelt och smidigt kan logga in med bekväma inloggningssätt som Apple, Google, Klarna eller vanlig mejl. Dessutom ser vi till att du som samarbetspartner alltid har den senaste versionen genom att uppdatera autentiseringssystemet åt dig.

Vem sköter supporten för prenumeranterna?

Unseald är leverantör av ett heltäckande prenumerationssystem med målet göra det bekymmersfritt för dig som publicist - därför sköter vi allt vad gäller support, betalningslösning, auktorisering av användare, insikter och teknisk drift av prenumerationslösningen. För att göra det ännu enklare för läsaren, erbjuder vi möjligheten att smidigt hantera sitt konto, ändra betalningsmetod och avsluta prenumeration direkt genom Unsealds Portal.

Implementation

Hur implementeras prenumerationslösningen?

Använder du Wordpress är det bara att installera Unsealds plugin - klart!
Skulle du använda ett annat CMS är det inga problem - antingen skickar vi dig en script-tagg som du implementerar eller så vi hjälper vi till och gör hela implementeringen åt dig, helt kostnadsfritt!

Hur implementeras styckköpslösningen?

Hela lösningen implementerar du med med en rad kod som ser ut ungefär såhär: https://app.unseald.eu/partners/TIDNING.js. Detta är det enda du behöver göra, sen står vi för all form av utveckling och underhåll - så att du alltid har den snabbaste lösningen med vilken konsumenter kan köpa artiklar på endast ett klick!

Kan jag implementera endast en av produkterna, d.v.s. antingen Unsealds styckköp eller prenumerationslösning?

Självklart! Du kan välja att endast använda en av våra lösningar på din plattform. Fördelen med att ha båda är att styckköpslösningen kompletterar prenumerationen och fungerar som en extra intäktskälla samt ger dig tillgång till nya data om potentiella prenumeranter. Dessutom kan konsumenter enkelt och smidigt konverteras till prenumeranter med vår unika konverteringsfunktion - utan att du behöver göra något!

Fungerar Unsealds produkter med MA-verktyg/-system?

Ja, Unseald fungerar och kan integreras med ditt befintliga MA-verktyg/-system. Vi har dessutom ett nära samarbete med Rule.io vilket möjliggör en ännu snabbare uppstart.

Behövs det något underhåll efter att implementering är gjord?

Nej, efter implementering behöver du inte göra något - vi fixar allt tekniskt jobbigt och underhåller systemen så att du kan fokusera på ditt!

Behöver jag vara teknisk för att kunna använda Unsealds produkter?

Nej, du som samarbetspartner till Unseald behöver inte vara tekniskt kunnig! Alla våra produkter - vare sig det gäller mot slutkund eller till dig som samarbetspartner - är framtagna att vara så kraftfulla och lättanvända som möjligt. Vi står för allt det tekniskt jobbiga - och du kan använda systemen helt bekymmerfritt!

Läsarens upplevelse av prenumeration

Är det någon märkbar skillnad för läsaren gentemot andra prenumerationsleverantörer?

Som läsare på en tidning med Unsealds prenumerationssystem är skillnaden märkbar. Vi vill göra resan från att vara icke-prenumerant till betalande läsare så bekymmerslös och enkel som möjligt! Prenumerationen har i särklass den snabbaste onboardingen och görs på endast ett klick! Dessutom har vi läsaren i åtanke med Unseald Portal, en plattform där den kan administrera och hantera sina prenumerationer från olika tidningar som samarbetar med oss.

Kommer mina befintliga prenumeranter märka av att vi bytt till Unseald?

Dina befintliga prenumeranter kommer inte påverkas utan kommer lätt och smidigt kunna logga in med vårt migrationsflöde och automatiskt överföra sitt konto till ditt nya system. Dessutom kommer de - på ett säkrare och bekvämare sätt än tidigare - kunna hantera sin prenumeration via Unsealds Portal och sköta allt gällande användarkontot.

Kommer nya prenumeranter att behöva göra något?

Nej, dina nya läsare påverkas inte överhuvudtaget utan kan snabbt och enkelt logga in med bekväma inloggningssätt som Apple, Google eller vanlig mejl.

På vilket sätt är Unsealds autentiseringssystem mer säkert för läsarna än det befintliga system jag har idag?

Unsealds produkter är framtagna med den senaste och säkra tekniken, OAuth 2.0, vilket också möjliggör att dina läsare enkelt och smidigt kan logga in med bekväma inloggningssätt som Apple, Google eller vanlig mejl. Dessutom ser vi till att du som samarbetspartner alltid har den senaste versionen genom att uppdatera autentiseringssystemet åt dig.

Vem hanterar läsarens betalningsuppgifter?

Unseald samarbetar med säkra betalpartners, våra transaktioner hanteras säkert och tryggt av våra betalpartners Klarna Bank AB (publ) och Stripe, Inc.

Hur hanterar Unseald data?

Unseald värdesätter dina läsares personuppgifter och hanterar data på ett säkert och tryggt sätt. Vi skyddar informationen och behandlar den på ett korrekt sätt i enlighet med GDPR. Du kan läsa mer om vår integritetspolicy här. (@Elias Andersson länka våra nya villkor på “här”.)

Läsarens upplevelse av styckköp

Hur kommer styckköpare åt sina köpta artiklar?

Alla artiklar eller annat digitalt innehåll som köpts styckvis samlas på Unsealds Portal, de kan även logga in direkt på tidningen och läsa dem där.

Med vilka inloggningsmetoder erbjuder Unseald för styckköpare?

Unsealds produkter är framtagna med den senaste och säkra tekniken, OAuth 2.0, vilket också möjliggör att dina läsare enkelt och smidigt kan logga in med bekväma inloggningssätt som Apple, Google eller vanlig mejl. Dessutom ser vi till att du som samarbetspartner alltid har den senaste versionen genom att uppdatera autentiseringssystemet åt dig.

Behöver läsaren ett konto hos Unseald för att genomföra ett styckköp?

Nej, läsaren kan genomföra ett köp utan att ha ett konto hos Unseald.

Fungerar Unseald enbart på artiklar?

Unseald kan, utöver artiklar, även möjliggöra köp av annat digitalt innehåll av dig som publicist. Bara du sätter gränser för vad dina läsare ska styckköpa!

Vem hanterar läsarens betalningsuppgifter?

Unseald samarbetar med säkra betalpartners, våra transaktioner hanteras säkert och tryggt av våra betalpartners Klarna Bank AB (publ) och Stripe, Inc.

Hur hanterar ni data?

Unseald värdesätter dina läsares personuppgifter och hanterar data på ett säkert och tryggt sätt. Vi skyddar informationen och behandlar den på ett korrekt sätt i enlighet med GDPR. Du kan läsa mer om vår integritetspolicy här. VILLKOR

Portal

Kommer mina befintliga prenumeranter märka av att vi bytt till Unseald?

Dina befintliga prenumeranter kommer - på ett säkrare och bekvämare sätt än tidigare - kunna hantera sin prenumeration via Unsealds Portal och sköta allt som gäller användarkontot som hantera konto, ändra betalningsmetod och avsluta prenumeration. Dina befintliga prenumeranter kommer inte påverkas utan kommer lätt och smidigt kunna logga in genom vårt migrationsflöde och automatiskt överföra sitt konto till ditt nya system samt få tillgång till Unsealds Portal.

Kommer nya prenumeranter att behöva göra något för att komma åt Portalen?

Nej, dina nya prenumeranter påverkas inte överhuvudtaget utan kan enkelt och smidigt logga in med bekväma inloggningssätt som Apple, Google eller vanlig mejl.

Var hittar mina läsare sina köpta artiklar?

Skapar en läsare ett konto hos Unseald i samband med styckköpet på din sida kan dina läsare samla alla sina upplåsta artiklar och få ett kvitto efter varje köp, oavsett om de köpt hos dig eller någon annan som har Unseald tidning. Dessutom går varje köp ännu snabbare och de kan komma åt sina köpa artiklar på alla enheter

Dashboard

Vad kan jag göra genom Unsealds Dashboard?

På din Dashboard har du en mängd olika verktyg för att hantera din prenumerationsaffär. Du kan enkelt sätta pris för din prenumeration och anpassa dina erbjudanden för nya prenumeranter. Dessutom har du möjlighet att överblicka information om dina prenumeranter och exportera den data du behöver för att göra analyser och annat. Utöver detta får du tillgång till detaljerad statistik om dina läsare, vilket ger dig insikter som kan vara värdefulla för att förbättra och optimera din prenumerationsaffär.

Ingår Dashboard till både styckköp- och prenumerationslösningen?

Ja, Dashboard ingår oavsett vilken av våra produkter du än har på din plattform.

Kan jag exportera data ur Unsealds Dashboard?

Ja, du kan exportera data om dina användare via Dashboarden.

Hur hanterar ni data?

Unseald värdesätter dina läsares personuppgifter och hanterar data på ett säkert och tryggt sätt. Vi skyddar informationen och behandlar den på ett korrekt sätt i enlighet med GDPR. Du kan läsa mer om vår integritetspolicy här. VILLKOR

Hittar du inte det du letar efter?

Maila oss på info@unseald.com